Despre Meditatie

Bine ati venit!


Ce este meditaţia ?

Meditaţia este un cuvânt iar cuvintele sunt folosite în diferite moduri de diferiţi vorbitori. Acest lucru pare a fi ceva banal, dar nu este. Este foarte important să distingi exact ce înseamnă pentru un vorbitor cuvintele pe care le foloseşte. De exemplu, fiecare cultură de pe Pământ a produs unele practici mintale care ar putea fi numite meditaţie. Totul depinde de cât de generală este definiţia pe care o daţi acestui cuvânt. Toată lumea o face, de la africani până la eschimoşi. Tehnicile sunt extrem de variate, dar noi nu vom face nici o încercare  de a le examina. Există destule cărţi pentru asta. Ne vom restrânge la practicile cele mai cunoscute de publicul occidental, care sunt cele mai probabil asociate cu termenul de meditaţie.

În cadrul tradiţiei ideo – creştine găsim două practici care se întrepătrund, numite rugaciune şi contemplaţie. Rugaciunea reprezintă adresarea directă către o entitate spirituală. Contemplaţia este o perioadă prelungită de gândire conştientă, cu privire la un obiect specific, de obicei un ideal religios sau un pasaj din Scriptură. Din punctul de vedere al educaţiei mintale, ambele activităţi constituie exerciţii de concentrare. Fluxul normal al gândirii conştiente este restricţionat, iar mintea este adusă la un singur domeniu conştient de operare. Rezultatele sunt cele pe care le puteţi găsi în orice practică de concentrare: un calm profund, o încetinire fiziologică a metabolismului, un sentiment de pace şi o stare de bine.

Meditaţia yoga a apărut din tradiţia hindusă, o meditaţie care de asemenea este pură concentrare


All in all, we’re known for our range of 6 universal classes, which altogether will surely keep both the physical shape of your body and the mental state of your mind intact!

That list includes:

  • CrossFit
  • General Fitness
  • Pre & post natal fitness
  • Hot Power Yoga
  • Iyengar yoga
  • Yoga for Couples

Clase

Cursuri

Serii

Cursanţi


testimonials

While I lived in Chicago, IL, I used to keep my body and mind up by attending both fitness and yoga classes, separately… Imagine how surprised and overjoyed I was, when here in Cheyenne I was able to find a studio that offers both of these types of practices, at one place? I signed up instantly!
Marie Steward