Despre Meditatie

Bine ati venit!


Ce este meditaţia ?

Meditaţia este un cuvânt iar cuvintele sunt folosite în diferite moduri de diferiţi vorbitori. Acest lucru pare a fi ceva banal, dar nu este. Este foarte important să distingi exact ce înseamnă pentru un vorbitor cuvintele pe care le foloseşte. De exemplu, fiecare cultură de pe Pământ a produs unele practici mintale care ar putea fi numite meditaţie. Totul depinde de cât de generală este definiţia pe care o daţi acestui cuvânt. Toată lumea o face, de la africani până la eschimoşi. Tehnicile sunt extrem de variate, dar noi nu vom face nici o încercare  de a le examina. Există destule cărţi pentru asta. Ne vom restrânge la practicile cele mai cunoscute de publicul occidental, care sunt cele mai probabil asociate cu termenul de meditaţie.

În cadrul tradiţiei ideo – creştine găsim două practici care se întrepătrund, numite rugaciune şi contemplaţie. Rugaciunea reprezintă adresarea directă către o entitate spirituală. Contemplaţia este o perioadă prelungită de gândire conştientă, cu privire la un obiect specific, de obicei un ideal religios sau un pasaj din Scriptură. Din punctul de vedere al educaţiei mintale, ambele activităţi constituie exerciţii de concentrare. Fluxul normal al gândirii conştiente este restricţionat, iar mintea este adusă la un singur domeniu conştient de operare. Rezultatele sunt cele pe care le puteţi găsi în orice practică de concentrare: un calm profund, o încetinire fiziologică a metabolismului, un sentiment de pace şi o stare de bine.

Meditaţia yoga a apărut din tradiţia hindusă, o meditaţie care de asemenea este pură concentrare


Equilibrium ȋnseamna echilibru şi a vedea lucrurile aşa cum sunt ȋn realitate, este una dintre tehnicile de meditaţie cele mai vechi. Ea a fost redescoperită, cu mai mult de 2500 ani ȋn urmă, şi a fost predată de-a lungul timpului ca un remediu universal pentru boli universale, adica o Arta de a trăi Această tehnică non-sectară are ca scop totala eradicare a impurităţilor mentale rezultȃnd fericirea cea mai ȋnaltă a eliberării totale. Nu doar vindecarea bolilor, ci vindecarea esentială a suferinţei umane, acesta este scopul său.

Equilibrium este o cale de auto-transformare prin auto-observare. Ea se concentrează pe interconectarea profunda dintre minte şi corp, ceea ce poate fi experimentat direct, printr-o atenţie dirijată asupra senzaţiilor fizice care constituie viaţa corpului şi care interacţionează ȋncontinuu şi condiţionează viaţa minţii. Este o cale bazată pe observaţie, o călătorie de auto-explorare către rădăcina comună a minţii şi corpului ce dizolvă impurităţile mentale, rezultȃnd o minte echilibrată, plină de dragoste şi compasiune.

Legile ştiinţifice care ne guvernează gȃndurile, sentimentele, judecăţile şi senzaţiile devin clare. Este ȋnteleasă prin experienţa directă, natura dezvoltării şi regresiei, cum cineva produce suferinţa sau se eliberează de suferinţă. Viaţa este caracterizată de conştientizare crescută, lipsa de iluzii, auto-control şi pace.


Locatie

Cursuri

Serii

Cursanţi


Eqysme

Tu dispui de un talent pe care nu îl manifeşti: acela de a transmite puterea spiritului. Lucrează, practică, exersează şi vei deveni un artist în această artă regală care le depăşeşte pe toate celelalte: arta de dincolo de artă!