Eqy walk

Meditaţia în mers

Eqy walk este un curs de meditaţie în mers. Practica meditaţiei în mers, este o modalitate profundă și plăcută de a aprofunda conexiunea noastră cu corpul nostru și cu pământul. Respirăm, facem un pas conștient și ne întoarcem la adevărata noastră casă.

Mulți dintre noi mergem cu singurul scop de a ajunge dintr-un loc în altul. Acum, să presupunem că mergem spre un loc sacru. Mergem liniștiți și facem fiecare pas blând cu respect. Vă propun să mergem astfel de fiecare dată când mergem pe pământ. Pământul este sacru și ȋl atingem cu fiecare pas. Ar trebui să fim foarte respectuoși, pentru că mergem pe mama noastră. Dacă mergem așa, atunci fiecare pas va fi împământat, fiecare pas va fi hrănitor.

Ne putem antrena să mergem cu respect. Oriunde mergem, fie că este gara sau supermarketul, mergem pe pământ și așa suntem într-un sfânt sanctuar. Dacă ne amintim să mergem așa, putem fi hrăniți și putem găsi soliditate la fiecare pas.

Pentru a merge în acest fel, trebuie să observăm fiecare pas. Fiecare pas făcut în atenție ne poate aduce înapoi la aici și acum. Mergi incet. Mindfulness ne luminează drumul. Nu ne grăbim. Cu fiecare respirație putem face doar un singur pas. Poate că am fugit toată viața, dar acum nu mai trebuie să fugim. Acesta este momentul ȋn care decizi să nu mai alergi. A fi întemeiat pe pământ înseamnă a-i simți soliditatea la fiecare pas și a ști că suntem exact acolo unde ar trebui să fim.

Fiecare respirație conștientă, fiecare pas conștient, ne amintește că suntem în viață pe această frumoasă planetă. Nu avem nevoie de nimic altceva. Este suficient şi minunat doar să fii viu, să respiri și să faci un pas. Am ajuns acolo unde este disponibilă viața reală – momentul prezent. Dacă respirăm și mergem în acest fel, devenim ca un munte. Suntem cei care avem o casă confortabilă, dar nu simțim că suntem acasă. Nu vrem nimic și totuși nu ne simțim acasă. Cu toții ne căutăm terenul solid, adevărata noastră casă. Pământul este adevărata noastră casă și este întotdeauna acolo, sub noi și în jurul nostru. Respirați, faceți un pas conștient și ajungeți. Suntem deja acasă.

Eqy walk este un curs de meditaţie destinat tuturor persoanelor care sunt interesate să practice meditaţia în mers. Este o tehnică de meditaţie dinamică care se bazează pe experienţa trăirilor proprii indiferent de factorii care influenţează aceste trăiri. Cursul se desfăşoară în Centrul International de Meditaţii Eqylife situat în localitatea Măgura, judeţul Dâmboviţa. Grupa de cursanţi va fi formată din maxim 15 persoane. Cazarea si masa sunt asigurate pe toata perioada derularii cursului. Pentru participarea la acest curs va trebui să aveţi o ţinută vestimentară decentă şi lejeră.

La intrarea în sala de curs, încălţămintea va fi depozitată în locul special amenajat.

Pe toată perioada derularii cursului, cursanţii vor pastra liniştea respectând regula “Tăcerii de aur” din codul de disciplină.

Fumatul, consumul de alimente şi băuturi în timpul orelor de curs sunt interzise.

Comunicarea cu îndrumătorul de curs se va face numai după finalizarea orei de curs. (întrebări, lamuriri despre tehnica predată)