Eqy Vipassana

Eqy Vipassana


Eqy Vipassana

Vipassana este, poate cea mai veche dintre practicile de meditaţie. Vipassana este o cultivare directă şi graduală a atenţiei totale sau prezenţei conştiente. Ea se desfaşoară ȋncet – ȋncet, timp de ani de zile. Atenţia practicantului este ȋndreptată cu grijă către o intensă examinare a unor aspecte ale propriei sale existenţe. Practicantul este instruit să observe mai mult şi mai ȋn profunzime propria sa experienţă de viaţă. Vipassana este o tehnică blȃndă. Dar ȋn acelaşi timp, ea este foarte completă. Ea reprezintă un sistem antic şi codificat de antrenament al simţurilor, un set de exerciţii dedicate scopului de a deveni din ce ȋn ce mai receptivi la propria noastră experienţă de viaţă. Ea ȋnsemnă ascultare atentă, vedere totală şi examinare cu grijă. Ȋnvăţăm să mirosim cu acuitate, să atingem total şi chiar să acordăm atenţie deplină la ceea ce simţim. Ȋnvăţăm să ne ascultăm gȃndurile proprii, dar fără a ne lăsa prinşi ȋn ele.

Obiectivul practicii Vipassana este cel de a ȋnvăţa să fim atenţi. Noi credem că facem acest lucru deja, dar aceasta este o iluzie. Ea vine din faptul că noi acordăm atȃt de puţină atenţie desfăşurării continue a propriilor noastre experienţe de viaţă, ȋncȃt am putea fi la fel de bine adormiţi. Pur şi simplu noi nu suntem suficient de atenţi pentru a observa că nu suntem atenţi. Aceasta este o altă situaţie fără ieşire.

Vipassana este o formă de antrenament mintal care vă va ȋnvăţa să experimentaţi lumea ȋntr-un mod cu totul nou. Veţi afla pentru prima dată ce se ȋntȃmplă cu adevărat cu voi ȋnşivă, ce se ȋntȃmplă ȋn jurul vostru şȋ ȋn interiorul vostru. Este un proces de descoperire de sine, o investigaţie participativă ȋn care vă observaţi propriile voastre experienţe – ȋn timp ce participaţi la ele şi pe masură ce ele apar. Practica trebuie să fie abordată avȃnd această atitudine. – „Nu contează ce am ȋnvăţat pȃnă acum. Uit de teorii, de prejudecăţi şi de stereotipuri. Vreau să ȋnţeleg adevarata natură a vieţii. Vreau să ştiu ce este cu adevărat experienţa faptului de a fi viu. Vreau să aflu singur adevăratele şi profundele aspecte ale vieţii şi nu doar să accept explicaţiile altcuiva. Vreau să văd cu ochii mei aceste lucruri.” Dacă veţi continua să practicaţi meditaţia avȃnd această atitudine, veţi reuşi. Vă veţi descoperi observȃnd lucrurile ȋn mod obiectiv, exact aşa cum sunt ele – ȋn plină desfăşurare, transformȃndu-se de la un moment la altul. Viaţa noastră va deveni apoi o bogaţie incredibilă şi indescriptibilă. Acest lucru trebuie să fie experimentat.

Structură curs

  • Gradul 1 – 3 sesiuni rezidentiale de 3 zile
  • Gradul 2 – 3 sesiuni rezidentiale de 3 zile
  • Gradul 3 – 3 sesiuni rezidentiale de 3 zile

DETALII DESPRE CURS

EQY VIPASSANA

Eqy Vipassana este un curs de meditaţie destinat tuturor persoanelor care sunt interesate să practice meditaţia senzorială. Este o tehnică de meditaţie pasivă care se bazează pe experienţa trăirilor proprii indiferent de factorii care influenţează aceste trăiri.
Cursul se desfăşoară în Centrul International de Meditaţii Eqylife situat în localitatea Măgura, judeţul Dâmboviţa. Grupa de cursanţi va fi formată din maxim 15 persoane. Cazarea si masa sunt asigurate pe toata perioada derularii cursului.
Pentru participarea la acest curs va trebui să aveţi o ţinută vestimentară decentă şi lejeră.

La intrarea în sala de curs, încălţămintea va fi depozitată în locul special amenajat.

Pe toată perioada derularii cursului, cursanţii vor pastra liniştea respectând regula “Tăcerii de aur” din codul de disciplină.

Fumatul, consumul de alimente şi băuturi în sala de curs sunt interzise.

Comunicarea cu îndrumătorul de curs se va face numai după finalizarea orei de curs. (întrebări, lamuriri despre tehnica predată)

BINE AI VENIT LA ÎNTÂLNIREA CU TINE!  MULŢUMEŞTE-ŢI?

Fiind la o răscruce de drumuri, înscrie-te la cursul Eqy Vipassana şi descoperă ceea ce îţi doreai demult!

Fotografii: sala noastră de meditaţii