Eqy junior

Meditaţie pentru Copii


Copiii sunt prin natura lor curioşi, caută informaţii şi răspunsuri acolo unde ne aşteptăm mai puţin. Sunt dornici de a învăţa lucruri noi, de obicei trăiesc în momentul prezent şi pot fi foarte atenţi. Dar ca şi adulţii, copiii pot fi uneori prea ocupaţi, au parte de un program aglomerat, cu sau fără voia lor. Aşa ca devin obosiţi, uşor de distras, nu se mai pot opri din a face diverse şi le rămâne prea puţin timp doar pentru „a fi”. Cresc atât de repede, în tot acest timp trebuind să alterneze planurile vieţii lor: cel social cu cel emoţional, şcoala cu familia sau mediul de acasa, la care mai adaugăm şi toate lucrurile pe care le au de învăţat sau memorat. Foarte curând toate acestea devin prea mult. Copiii noştri par a fi în priză tot timpul şi noi, adulţii din vieţile lor nu mai suntem capabili să găsim butonul de oprire.

Prin practicarea meditaţiei şi a conştientizării, copiii învaţă să aibă momente de pauză, să-şi tragă sufletul şi să devină conştienţi de ceea ce au nevoie în fiecare moment. Li se permite să iasă de pe pilot automat , să-şi recunoască impulsurile şi ce rol au ele şi să înveţe să accepte că în viaţă nu este totul draguţ sau distractiv. Copiii învaţă să îşi aducă atenţia în tot ceea ce fac, dar şi să îşi înţeleagă lumea interioară, fără să mai fie nevoiţi să o mascheze sau să o ascundă.

O practică zilnică şi constantă îi poate ajuta pe copii să devină mai blânzi cu ei înşişi, mai încrezători în forţele proprii şi mai puţin critici cu ceilalţi sau cu sine. Prin experimentarea atenţei, răbdării, încrederii şi acceptării de la o vârstă fragedă, copiii noştri vor fi puternic ancoraţi în „aici şi acum”, într-un spaţiu propice pentru a creşte şi a se dezvolta.

Structură curs

  • Gradul 1 – 3 sesiuni rezidenţiale de 3 zile
  • Gradul 2 – 3 sesiuni rezidenţiale de 3 zile
  • Gradul 3 – 3 sesiuni rezidenţiale de 3 zile

DETALII DESPRE CURS

Meditaţie pentru copii

Acest curs este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 10 – 18 ani şi are drept scop de a învăţa copilul cum să-şi gestioneze stările şi trăirile raportate la  viaţa de zi cu zi.

Este un curs de meditaţie destinat tuturor persoanelor care sunt interesate să practice meditaţia senzorială. Este o tehnică de meditaţie pasivă care se bazează pe experienţa trăirilor proprii indiferent de factorii care influenţează aceste trăiri.
Cursul se desfăşoară într-un loc special amenajat pentru meditaţii în grup din cadrul Centrului Internaţional de Meditaţii Eqylife situat în localitatea Măgura, judeţul Dâmboviţa şi are o durată de 3 zile. Grupa de cursanţi va fi formată din maxim 15 persoane.

Pentru participarea la acest curs va trebui să aveţi o ţinută vestimentară decentă şi lejeră.

La intrarea în sala de curs, încălţămintea va fi depozitată în locul special amenajat.

Pe toată perioada derularii orei de curs, cursanţii vor pastra liniştea respectând regula “Tăcerii de aur” din codul de disciplină.

Fumatul, consumul de alimente şi băuturi în sala de curs sunt interzise.

Comunicarea cu îndrumătorul de curs se va face numai după finalizarea orei de curs. (întrebări, lamuriri despre tehnica predată)

Copiii trebuie invăţaţi cum să gândească, nu ce să gândească.

Copiii nu-şi amintesc ce încerci să-i înveţi. Ei îşi amintesc ceea ce eşti.

Jocul este forma cea mai înaltă a cercetării.

Fotografii: Sala noastră de meditaţii