Pregătirea

Pregătirea 

Sfaturi practice

Fiecare participant ar trebui să practice meditația Eqy, care aduce corpul într-o stare de echilibru. 

Toți participanții sunt încurajați să se implice într-o dietă pregătitoare sănătoasă și în procesul de curățare a intestinului, începând cu 4 săptămâni înainte de retragere. Dieta trebuie să fie bogată în vitamina D, beta-caroten, calciu (2000 gm), magneziu (500 mg) și zinc (20 mg / zi).

Sugerăm ca participanții să își crească aportul zilnic de alge marine și alge verzi albastre cu aproximativ patru săptămâni înainte de retragere.  Acest lucru va permite aminoacizilor esențiali și enzimelor necesare organismului sa produca toți neurotransmițătorii importanți ai Elixirului Alchimic Intern.

Participanții sunt sfatuiti sa solutioneze toate problemele emoționale cu prietenii și membrii familiei, înainte de retragere.

PREGĂTIRI EXTERNE
CONSULTARE PRACTICĂ
Vă recomandăm să ajungeți la centru cu cel putin o zi înainte de retragere, pentru a va acomoda, să continuați procesul de purificare și să vă obișnuiți cu mediul și ambientul centrului. Acest lucru vă va facilita intrarea mai usor in viața de zi cu zi în întuneric complet.
Este imperativ să lăsați orice dispozitiv care emite lumină în afara locului de retragere. Ochii și percepția noastră vor deveni extrem de sensibili la cea mai mică lumină; chiar și cele mai slabe scurgeri de lumină, cum ar fi cadranul de ceas sau LED-ul, vor perturba mediul inconjurator. Prin urmare, vă rugăm să nu aduceți: ceasuri și ceasuri iluminate, lanterne, camere flash, tablete, telefoane mobile etc.

Asigurați-vă că toate articolele vestimentare și personale de care veți avea nevoie pentru perioada retragerii sunt în regulă. Creați un mod de stabilire a diferitelor articole, astfel încât să puteți determina cu ușurință ceea ce selectați. Organizarea si ordinea sunt esentiale in disciplina de zi cu zi.
Daca este necesar sa luati medicamente in baza unui tratament atunci trebuie sa acordati o atentie deosebita acestora impartindu-le in doze orare sau zilnice in flacoane separate sau in pungi de plastic cu fermoar. Un supliment cu multi-vitamine este util, in special suplimentele cu vitamina D daca considerati ca este nevoie.
Este important să aveți grijă si sa solutionati orice problema personală înainte de a intra în retragere, cum ar fi scrisori, apeluri telefonice etc., și să planificați izolarea de lumea exterioară pe durata retragerii.
O pereche de ochelari de soare sunt foarte importanti pentru ultima zi. In momentul iesirii din locatia retragerii veti purta ochelari de soare pentru a proteja ochii si ai ajuta sa se acomodeze cu lumina. Dupa terminarea perioadei de retragere veti mai ramane in centru inca o zi pentru acomodarea cu lumea exterioara si cu lumina.


Retragerea in intuneric se organizează într-o locaţie special amenajată

Pe parcursul derulării programului participanţii beneficiază de:

  • Cazare în camera speciala cu 6 paturi
  • Masă – 2 mese/zi
  • Meditaţii ghidate

Cursantii care solicita sa participe pentru prima data la acest curs vor intra in grup format de maxim 6 persoane cu indrumator iar perioada sederii nu va fi mai lunga de 7 zile.

Cei care doresc sa sa intre in intuneric singuri in camere single special amenajate vor indeplini urmatoarele conditii:

  • Sa fi participat cel putin la 2 cursuri de 10 zile Vipassana Eqy;
  • Sa fi participat cel putin la 1 retragere in intuneric in grup cu indrumator;
  • Perioada de sedere nu va fi mai lunga de 7 zile pentru prima data;