Despre tehnică

Benefiicle retragerii ȋn ȋntuneric 

Meditaţia ȋn timpul retragerii ȋn ȋntuneric va influenţa pe fiecare participant ȋn mod unic depinzând de stadiul fiecăruia de dezvoltare spirituală. Majoritatea participanţilor chiar şi ȋncepătorii vor obţine beneficii însemnate din această experienţă.

În primele 2 zile există o stare de somnolenţă mai mare, care face ca participantul sa ajungă în stări de relaxare profundă pe care nu le-a mai accesat. Aceste stări se transformă în meditaţii introspective. Este perioada în care ochii se recuperează de la suprastimularea luminoasă la care sunt supuşi în viaţa de zi cu zi. Lipsa stimulilor de tip vizual conduce în mod natural la dezvoltarea celorlalte simţuri, inclusiv a percepţiilor extrasenzoriale. Persoanele devin mult mai intuitive. Se conturează un nou etalon al stării de armonie.

Odată relaxat  simţindu-te ca acasă, pot apărea luminile interioare iar de-a lungul timpului pe măsură ce devii mai deschis mai echilibrat şi mai trezit pot aparea imagini clare luminate nu în interiorul ochilor minţii ci în exterior în spatiul refugiului.

Practicanţii avansaţi pot experimenta starea de conştientizare continuă, meditaţia în timpul somnului, conştientizarea viselor.


Retragerea in intuneric se organizează într-o locaţie special amenajată

Pe parcursul derulării programului participanţii beneficiază de:

  • Cazare în camera speciala cu 6 paturi
  • Masă – 2 mese/zi
  • Meditaţii ghidate

Cursantii care solicita sa participe pentru prima data la acest curs vor intra in grup format de maxim 6 persoane cu indrumator iar perioada sederii nu va fi mai lunga de 7 zile.

Cei care doresc sa sa intre in intuneric singuri in camere single special amenajate vor indeplini urmatoarele conditii:

  • Sa fi participat cel putin la 2 cursuri de 10 zile Vipassana Eqy;
  • Sa fi participat cel putin la 1 retragere in intuneric in grup cu indrumator;
  • Perioada de sedere nu va fi mai lunga de 7 zile pentru prima data;

Contact

Email: [email protected]