Despre post

Ce înseamnă postul

Postul este natural

Natura posteşte, animalele postesc… Şi omul are capacitatea de a posti, folosindu-şi rezervele pentru a alimenta celulele organismului. De ȋndată ce aportul exterior de hrană ȋncetează, organismul declanşează ȋn mod automat programul de autorefacere: e suficient să fim ȋncrezători si să ne relaxăm.

Vă propunem o metodă de post modificat pe bază de supă de legume, sucuri de fructe şi legume proaspete (ȋn jur de 250 kcal ȋn total), dar şi cu cel puţin 2 litri de apă pe zi. Acest aport minimal de carbohidraţi naturali activează arderea grăsimilor şi impulsionează organismul să-şi economisească proteinele. Băuturile constituie, de asemenea, o sursă naturală de vitamine şi minerale.

Postul este un proces la fel de natural ca somnul, naşterea, alăptarea sau moartea. Aceste funcţii naturale sunt adeseori perturbate atunci când avem un ritm de viaţă  trepidant şi suntem dominaţi de planul mental. Prin urmare, pentru a trece prin post cu seninătate, trebuie să fim informaţi înainte de a-l începe. Făcând o analogie, femeile însărcinate sunt instruite în privinşa desfăşurării naşterii din aceleaşi considerente. Astfel ele pot face faţă procesului în sine cu mai puţină anxietate, lăsând evenimentul să se deruleze în mod armonios.

Permiteţi-mi să vă explic ce nume se întâmplă în organismul vostru atunci când renunţaţi de bunăvoie, pentru o perioadă de timp la mâncare. Veţi înţelege astfel cum se adaptează metabolismul corpului uman la lipsa hranei exterioare şi cum acesta din urmă îşi mobilizează rezervele de grăsime pentru a hrăni toate celulele organismului

Astfel informaţi, veţi putea demara procesul postului în deplină încredere şi implicânu-vă în mod activ, pentru că veţi fi înţeles atunci că postul este un al doilea program de nutriţie: funcţiile asigurate în mod normal de hrană sunt preluate de rezervele celui care posteşte (îndeosebi rezervele de grăsime)


Postul terapeutic se organizează într-o locaţie special amenajată

Pe parcursul derulării programului participanţii beneficiază de:

  • Cazare în camere de 2 şi 4 paturi
  • Masă – 3 mese/zi
  • Program de menţinere a sănătăţii prin mişcare în aer liber
  • Meditaţii ghidate
  • Divertisment şi relaxare, drumeţii

Contact

Email: [email protected]