Informaţii

Informatii utile

În întuneric, mintea și sufletul nostru încep să rătăcească liber pe tărâmurile vaste ale experienței psihice și spirituale. Când intri în această stare sau forță primordială, ești reunit cu adevăratul sine și divinitatea din interior. Tu literalmente „conduci” energia universală. Poți vedea în trecut și viitor, să înțelegi adevăratul sens al existenței și să începi să înțelegi ordinea lucrurilor. Vă întoarceți în pântec, coconul structurii noastre materiale și întunericul original al Naturii.

Întunericul complet schimbă profund sensibilitățile senzoriale ale corpului / creierului. Suntem lipsiți de toate referințele vizuale. Sunetele încep să scadă in intesitate pe măsură ce pierdem contactul cu lumea externă și întoarcem simțurile spre interior. Efectul întunericului este de a închide centrele corticale majore din creier, deprimând funcțiile mentale și cognitive din centrele creierului superior. Stările emoționale și simțurile sunt îmbunătățite, în special simțul mirosului și simțurile mai fine ale percepției psihice. Visele devin mai lucide, iar starea de vis se manifestă în trezirea noastră conștientă.

Atitudinea noastră și atitudinile noastre la intrarea într-o retragere a Întunericului vor ajuta la pregătirea stagiului pentru imersiunea noastră în întuneric. Ar fi minunat să intrăm cu un sentiment de claritate, deschidere, bucurie și odihnă în adevărata noastră natură, dar acesta este mai mult rodul retragerii decât o condiție prealabilă.

Este bine să dormiți suficient în zilele anterioare unei retrageri în întuneric. În general, oamenii încep asemenea retrageri dormind foarte mult. Nu este nimic greșit în asta, e un proces natural care apare odată cu relaxarea și cu re-acordarea cu ritmurile universale ale naturii. Dar, deoarece prima retragere va fi mai scurtă, e bine să cuprindă o perioadă cât mai mare de meditație.

Conștiența se va amplifica și nu trebuie să ne fie teamă de plictiseală. Vom înțelege că plictiseala este un concept foarte relativ, pentru că este corelat cu dorința și foamea de stimulare. Relaxarea profundă și conștiența elimină gradat această nevoie constantă de stimulare. În liniștea și calmul camerei întunecate, nevoia de a citi, a privi la televizor, a lucra la computer sau a discuta cu prietenii se va estompa gradat, simultan cu liniștirea tendințelor subconștiente.


Retragerea in intuneric se organizează într-o locaţie special amenajată

Pe parcursul derulării programului participanţii beneficiază de:

  • Cazare în camera speciala cu 6 paturi
  • Masă – 2 mese/zi
  • Meditaţii ghidate

Cursantii care solicita sa participe pentru prima data la acest curs vor intra in grup format de maxim 6 persoane cu indrumator iar perioada sederii nu va fi mai lunga de 7 zile.

Cei care doresc sa sa intre in intuneric singuri in camere single special amenajate vor indeplini urmatoarele conditii:

  • Sa fi participat cel putin la 2 cursuri de 10 zile Vipassana Eqy;
  • Sa fi participat cel putin la 1 retragere in intuneric in grup cu indrumator;
  • Perioada de sedere nu va fi mai lunga de 7 zile pentru prima data;

Contact

Email: [email protected]