Efectele

Efectele postului

Efectele terapeutice

“Nu aveţi un surplus de greutate, atunci de ce ţineţi post?”

Această întrebare ilustrează faptul că mulţi dintre contemporanii noştri nu cunosc diversitatea efectelor terapeutice ale postului. Pierderea în greutate în urma postului este de la sine înţeleasă, dar cum să pricepem că o perioadă de post poate face să dispară durerile provocate de o articulţie inflamată ori disconfortul creat de o rinită sau poate elimina migrena pentru câteva luni? Mai mult chiar: să favorizeze reparaţia celulară şi să declanşeze programul antiîmbătrânire? O să vă explic!

În societatea noastră industrializată, o alimentaţie supraabundentă şi incorectă  duce la apariţia a numeroase boli care se instalează odată cu înaintarea în vţrstă. Când suntem tineri, majoritatea parametrilor sangvini se normalizează: grăsimile(trigliceride, colesterol, LDL), nivelul glucozei şi al insulinei, facorul de creştere IGF1. Structurile de creştere degradate, care stânjenesc celulele şi spatiul intracelular, sunt autodigerate (prin fenomenul autofagiei) sau reparate. Apa în exces care duce la apariţia edemelor, este eliminată. Atunci când ţesuturile şi organele scapă de aceste elemente, microcirculaţia se activează şi sistemul imunitar se întăreşte. Celula este protejată şi se regenerează.

Reparaţia celulară şi moleculară, scăderea în greutate, ameliorarea circulaţiei sangvine şi a microcirculaţiei, la fel şi armonizarea dispoziţiei sunt efecte directe ale postului care duc la o creştere a longevităţii, a calităţii vieţii şi a vitalităţii.

“Postul reprezintă stimularea cea mai puternică a forţelor de autovindecare ale fiinţei umane – atât fizice, cât şi psihice”

Dr. Heinz Fahrner


Postul terapeutic se organizează într-o locaţie special amenajată

Pe parcursul derulării programului participanţii beneficiază de:

  • Cazare în camere de 2 şi 4 paturi
  • Masă – 3 mese/zi
  • Program de menţinere a sănătăţii prin mişcare în aer liber
  • Meditaţii ghidate
  • Divertisment şi relaxare, drumeţii

Contact

Email: [email protected]